Veskebarna #LaOssPrateOmDet

Min egen generasjon slutter aldri å overraske, seneste trenden som har blitt ett hett mediesegment om dagen er jo også noe så labert som .... Skolevesker! Kanskje ikke hvilke som helst skolevesker da disse papirflytterne har en prislapp på alt rundt fra 7.000 helt opp mot 20.000 kroner. Som regel er disse veskene av merker som Mulberry, Louis Vuitton, Burberry, Micheal Kors og Marc Jacobs for å nevne noen. 

Jeg skal være ærlig, jeg eier riktignok ikke en veske som er laget av noen av merkene ramset opp ovenfor, MEN jeg er eier av en Mulberry skinnlommebok og den eneste logiske grunnen til at jeg eier en slik prydgjenstand er en blanding av fredag, sommer og en god del enheter alkohol av ymse slag før klokken hadde engang slått 12:00. Jeg kjøpte min på fylla rett og slett. Den nette sum av 3.500 (tretusenfemhundrekroner) ble trekt fra det ellers så slitne Visa-kortet mitt og jeg satt igjen med en del kuskinn, fint formet inn sånn at det hvertfall skulle gi inntrykket av at dette var en lommebok og med ett lite tre(?) i nederste hjørne. JEG KJØPTE MIN SELV, AV EGNE OPPTJENTE PENGER ALTSÅ.

Men tilbake til disse prepubertale 15 åringene som skriker etter enda dyrere skinnfiller og enda større dynejakker (parajumper, canada goose) 

De er kun ett resultat av hva samfunnet i Norge, og da spesielt Oslo har kommet frem til, jeg har selv levd mesteparten av mitt liv på den såkalte "Vestkanten" i Oslo og har dag inn og ut sett at det ikke er barna, men foreldrene som også ønsker å opprettholde ett kunstig bilde av hvordan de presenterer seg selv for omverdenen. Og flesteparten av foreldrene til barna som spankulererer ned Karl Johan i Canada Goose jakken og med Mulberry vesken godt plantet rundt armen har på mange sett egentlig ikke råd til barnas luksusliv, men tar barnet på ordet når de for eksempel sier "Det kan både være en bursdag og julegave", noe som selvfølgelig ikke blir opprettholdt.

Og det kan si mye om foreldrene som gir barna sine dette uten engang å prate om hva det egentlig koster, kanskje det er en måte for foreldrene som ikke har tid til sine barn å kjøpe deres affeksjon i form av materielle goder? Det høres slik ut for min del hvertfall. 

Jeg tror jeg leste noe som lød "Om du har merkeklær blir du behandlet bedre". Hvor sinnsvakt sinnsykt er ikke det?!  Hvor basic og og jævla kjedelig må man være om ingen kommer bort å prater med deg om du ikke har en veske til 10.000?! Og dette var på ungdomsskolen, HVORDAN blir man behandlet bedre på ungdomsskolen? Får du en gratis tebriks i kantinen?! Slipper du institusjonsdorullen og får to-lags papir på dass?! Mange spørsmål, så få svar. 

Jeg mener selv at bruken burde stå til det varen koster, så med mindre en av disse 15 åringene skal på ekspedisjon til Nordpolen så trenger du virkelig ikke den dyreste Canada Goose jakken #DaVarDetSagt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hundrings

hundrings

60, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits