Stråmenn.

Det var kveld, jeg hadde tenkt å kose meg med Freia påskeegg og en liter iste, helt til jeg (u)heldigvis kom over dette inlegget: 

"Hei! I dag kom jeg over denne plakaten for McDonald's da jeg gikk hjem fra skolen. Jeg måtte bare stoppe opp og se på den to ganger for jeg synes den rett og slett er usmakelig. Jeg så en rekke andre mennesker stille seg opp for å ta ett bilde også, mon tro om de tenker det samme som meg?  Denne plakaten er en av mange plakater for kampanjen til McDonald's og jeg vet ikke om dette liksom skal friste en til å bli sulten, men det ble i hvert fall ikke jeg. Jeg ble kvalm!  ''Ikke vær en kylling, spis en'' er både provoserende og nedlatende mot dyr, og jeg synes faktisk McDonald's dreit seg ut her. Jeg selv er vegeterianer og blir fort provosert, så jeg må spørre dere. Nå er jeg spent!
Synes du at dette var en bra plakat?"
Det som først slo meg er hvordan i all verden man klarer å lage stråmenn ut av ingenting, hva er det å bli kvalm over? Det er en markedsføringskampanje av McDonalds som skal treffe mennesker som DRAR på maccer'n med hensikten å spise, så om du syntes det er så forbanna kvalmt, ta ett dypt pust og fortsett å gå. Det å bli "butthurt" over noe som strengt talt ikke er ment å appellere til akkurat DEG gjør det ikke forferdelig.
Og hvordan i ALLE DAGER er det "provoserende og nedlatende" mot dyr? Har dyrene kommunisert misnøye mot kampanjen? Er det rasediskriminerende mot dyrene? Har ikke lønnen deres fulgt konsumprisindeksen? Skal de streike? Så mange spørsmål, så få svar ...
Så til faktisk det å svare på spørsmålet du stilte; Ja, sett fra ett markedsføringsperspektiv er det en bra plakt, jeg er også likegyldig, for det har seg ikke sånn at alt man finner rundt omkring som muligens kan være provoserende og støtende for enkelte er ment til akkurat deg, Bare sånn til info.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hundrings

hundrings

60, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits